Bříza & Trubač získala prestižní ocenění za své Pro Bono aktivity

Naše advokátní kancelář obdržela prestižní ocenění Pro bono & CSR 2018, udělované mediálním domem Economia a odborným měsíčníkem Právní rádce.

Na středečním galavečeru v Grand Hotelu Bohemia v Praze převzal společník kanceláře Ondřej Trubač ocenění za zapojení kanceláře do pomoci mladým lidem, kteří odcházejí z dětských domovů nebo z azylových domů a vstupují na trh práce – do projektu To dáš!, Projekt vznik díky podpoře strategických partnerů Coca-Cola HBC a Nadace Terezy Maxové dětem, ve spolupráci se společností Accenture a naši kanceláři. „Letos jsme vypracovali příručku o právním minimu pro uchazeče o zaměstnání. Je to taková kuchařka se základními pravidly a dotazy ohledně pracovního práva. Cílem je, aby lidé mohli lépe využít svá práva,“ přibližuje Ondřej Trubač projekt, za který kancelář ocenění získala.

„Oceňuji, že se advokátní kancelář rozhodla nezištně pomáhat projektu, který cílí na ohroženou skupinu lidí opouštějících dětské domovy a azylové domy. Protože právě v tento okamžik se často rozhoduje, zda se člověk úspěšně začlení do společnosti, nebo bude už navždy žít na jejím okraji,“ uvedl člen poroty, prezident Notářské komory ČR Radim Neubauer. V porotě dále zasedli například předseda Nejvyššího soudu Pavel Šámal, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch nebo předseda sněmovního ústavně právního výboru Marek Benda.

Na fotografii jsou zleva Jaromír Císař, společník advokátní kanceláře Císař, Češka, Smutný (partner akce), Ondřej Trubač, zakládající partner Bříza & Trubač a Marek Benda, předseda ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny.