Donio se stává součástí Livesport Group a my byli u toho

Česká společnost Livesport, která patří mezi světově významné poskytovatele výsledků a informací ze světa sportu, se stala novým partnerem crowdfundingové platformy Donio. Naše advokátní kancelář se na tomto kroku ráda podílela.

Partner kanceláře Patrik Koželuha spolu s advokáty Martinem BarešemDavidem Línkem zajišťovali komplexní právní poradenství. To spočívalo zejména v provedení nezbytné právní prověrky (due diligence), komplexní přípravě smluvní dokumentace a podpory při jejím vyjednávání. 

Práce byla unikátní hlavně kvůli typu činnosti crowdfundingové platformy. „Cílem většiny podnikatelů je pochopitelně nákup společností s primárním cílem zajistit do budoucna vyšší generaci zisku. Tomu jsou proto i smluvní ujednání přizpůsobována. V tomto případě jsme se však setkali s tím, že se klient rozhodl získat společnost jednoduše proto, aby se podílel na dobré věci,“ popsal ne úplně běžný aspekt práce Patrik Koželuha

Livesport je velmi úspěšná česká technologická firma, která v reálném čase poskytuje spolehlivé detailní informace o výsledcích sportovních utkání. V současné době Livesport pokrývá přes 35 sportů. Po celém světě její aplikace každý měsíc využívá přes 100 milionů uživatelů. 

Donio je crowdfundingová platforma, na níž mohou dárci finančně podpořit vybraný projekt – ať už jde o dobročinné sbírky (například pomoc konkrétním lidem v případě onemocnění), kulturní a ekologické počiny nebo komerční podnikatelské nápady.