Jan Exner získal cenu pro nejlepšího vyučujícího Právnické fakulty UK

Náš advokát Jan Exner se vedle poskytování právních služeb věnuje i akademické činnosti. Na Právnické fakultě Univerzity Karlovy učí sportovní právo a právo EU. V rámci festivalu Noc fakulty 2023 získal Jan Exner cenu za výbornou vzdělávací činnost na fakultě pro nejlepšího vyučujícího.

Laureáty ceny vybírají přímo studenti Právnické fakulty UK. Hodnotí kvalitu výuky prostřednictvím ankety v univerzitním systému. Z deseti nejlépe hodnocených vyučujících poté studenti vybírají tři nejlepší vyučující. Společně s Janem Exnerem získali cenu i Marek Dvořák a Jan Wintr. 

„Této ceny si velmi vážím právě proto, že je od studentů, které učím. Je to pro mě důkaz, že to, co na fakultě dělám, má smysl. Zároveň je to pro mě závazek nadále se rozvíjet a jako učitel se zlepšovat,“ řekl Jan Exner. „Jsem velmi rád, že mohu advokacii kombinovat s akademickou činností. Oba tyto zdánlivě rozdílné světy toho mají hodně společného a skvěle se doplňují. Myslím si, že studenti oceňují praktické zkušenosti, které přináším do výuky. Já zároveň cítím, že mi akademická zkušenost pomáhá v tom, abych lépe poskytoval právní služby.“

Přehled udělených cen naleznete ZDE.